'Plusapotheek' voor Utrecht en omstreken

Apotheek Buijs is d 'plusapotheek' voor Utrecht en omstreken. Neem gerust contact op voor meer informatie over deze extra dienstverlening van onze apotheek en/of bij vragen over het gebruik van uw hiv-medicijnen.

Hiv-gespecialiseerde 'plusapotheken' doen hun uiterste best om gebruikers van hiv-remmers te ondersteunen. Zoals het er immers nu uitziet, moeten hiv-remmers levenslang worden gebruikt en het is van levensbelang om hiv-remmers elke dag weer op tijd in te nemen. Dat is niet voor iedereen even makkelijk. Omdat mensen met hiv gemiddeld jonger zijn dan andere klanten in apotheken en vaak een behoorlijk goede gezondheid hebben, zijn veel hiv-positieven maatschappelijk actief: men heeft een drukke baan of een gezinsleven met kinderen. Daar spelen 'plusapotheken' op in door veelgebruikte hiv-remmers altijd in voorraad te hebben. Verder is er bij deze apotheken meer kennis beschikbaar over het gebruik van hiv-medicatie, de bijwerkingen en wisselwerkingen met andere medicijnen die tegelijkertijd gebruikt worden. Ook is er meer aandacht voor privacy en wordt door 'plusapotheken' nauw samengewerkt met voorschrijvers en verpleegkundigen of zorgconsulenten van de hiv-gespecialiseerde poliklinieken.

Ga voor meer informatie en ook het aanmelden voor de periodieke digitale nieuwsbrief van 'plusapotheken' naar: www.plusapotheken.nl. Voor meer persoonlijke zaken en contactvragen rond hiv attenderen wij graag op de (regionale) activiteiten van HVN.

De hiv-zelftest van 'plusapotheken', waarover diverse landelijke media hebben bericht, is bij Apotheek Buijs verkrijgbaar. Kosten: 29,95 euro. Lees voor het gebruik van de test de bijgevoegde gebruikersinformatie goed door. Raadpleeg bij een eventueel positief resultaat zo snel mogelijk een arts, en vertel hem/haar dat u een zelftest voor hiv hebt uitgevoerd. Alle positieve resultaten moeten worden bevestigd door een laboratoriumtest. Belangrijk is verder dat deze hiv-zelftest alleen een positief resultaat kan geven, indien de hiv-infectie langer dan 3 weken voor het testmoment heeft plaatsgevonden.

Bij 'plusapotheken' is natuurlijk ook PrEP te verkrijgen. Door een gunstige prijsafspraak van  'plusapotheken'  is het kwaliteitsproduct van de Duits/Zwitserse firma Sandoz bij onze apotheek verkrijgbaar voor ongeveer 60,00 euro per verpakking van 30 tabletten inclusief afleverkosten. Daarnaast kunnen wij op uw verzoek de nog iets goedkopere varianten van de firma's CF en Accord aanbieden. Het gebruik van PrEP is dan ook nu voor een groot aantal mensen financieel haalbaar geworden. PrEP wordt in Nederland immers niet vergoed door zorgverzekeraars. Uiteraard kan PrEP uitsluitend worden verstrekt indien een recept beschikbaar is.